Nasze torty
Nasze torty inspirowane są amerykańską i angielską tradycją, w której to przykłada się szczególną uwagę do długiej konserwacji wypieków. Podstawą naszego tortu jest biszkopt lub jak kto woli „sponge cake“ - nazywany w ten sposób w Wielkiej Brytanii oraz krem na bazie masła. Tłuszcz w połączeniu z cukrem zawartym w cieście konserwuje się świetnie i co najważniejsze - w naturalny sposób, bez konieczności dodawania konserwantów. W ten oto sposób nasze torty posiadają o wiele dłuższy termin przydatności do spożycia, w porównaniu z tradycyjnymi tortami na bazie kremu ze śmietany. Dodatkowo nie wymagają przechowywania w lodówce!
W odróżnieniu od tradycyjnych tortów angielskich, nasze torty zaskoczą Cię nutą kontynentalnej europejskości. W istocie, typowa dla Anglików masa cukrowa została zastąpiona delikatnym marcepanem.
Nasi cukiernicy są ambasadorami i gwarantami najwyższej jakości każdego z naszych tortów. Mamy gorącą nadzieję, że radość z jaką przygotowujemy tort dla każdego z klientów, udzieli się również na Twojej uroczystości! :)
Do tortowej krainy! »
Formy i rozmiary
Kwadratowe
Fototort S (20x14 cm) dla 6 osóbFototort M (25x17 cm) dla 10 osób
Fototort L (39x27 cm) dla 30 osób
Fototort XL (60x40 cm) dla 60 osób
Fototort XXL (75x55 cm) dla 110 osób
Fototort XXXL (110x75 cm) dla 220 osób
Wysokość tortu wynosi z reguły 5 cm.
Okrągłe
Tort tematyczny S (18 cm) dla 6 osóbTort tematyczny M (26 cm) dla 12 osób
Tort tematyczny L (36 cm) dla 25 osób
Tort tematyczny dwupiętrowy (18+26 cm) dla 18 osób
Tort tematyczny trzypiętrowy (18+26+36 cm) dla 43 osób
Wysokość tortu/piętra wynosi z reguły 5 cm..
Wyjątkowe formy
Forma serce (25x24x5 cm) dla 10 osóbHerztorte L – (34x31x5cm) für 20 Portionen
Box-Cake Short (22x22x7,5 cm) dla 16 osób
Box-Cahe Tall (22x22x10 cm) dla 21 osób
Koszulka piłkarska M (25x17x5 cm +rękawy) dla 16 osób
Koszulka piłkarska L (39x27x7,5 cm +rękawy) dla 40 osób
Tenisówka (35x20x7,5 cm) dla 22 osób
Miś (40x40x5 cm) dla 30 osób
Torty piętrowe
Każde piętro naszych piętrowych tortów jest pakowane oddzielnie, tak aby tort w całości bezpiecznie dotarł na dany adres. Z tej racji, tort należy samodzielnie złożyć . Spójrz na poniższy schemat.
Smaki i składniki
Torty
Ciasto waniliowe z kremem malinowo-waniliowym
Ciasto waniliowe z kremem malinowo-waniliowym: to jedyny dostępny wariant smakowy z dwoma różnymi kremami przełożonymi biszkoptem! Dominującym kremem jest krem waniliowy, delikatnie dopełniony wyśmienitą konfiturą malinową.
Ciasto czekoladowe z kremem czekoladowym
Ciasto waniliowe z kremem cytrynowym
Ciasto waniliowe z kremem cytrynowym: te ciasto będzie idealne dla każdego, kto szuka nuty świeżości. Perfekcyjna alternatywa dla tradycjonalnego ciasta czekoladowego.
Ciasto czekoladowe z kremem wiśniowym
Ciasto czekoladowe z kremem wiśniowym jest dla Ciebie jeśli masz ochotę ożywić smak czekoladowy owocową nutą, te ciasto będzie strzałem w dziesiątkę! Krem wiśniowy jest nieco bardziej słodki aniżeli krem czekoladowy.
nowość! ciasto waniliowe z nadzieniem nugatowym
ciasto waniliowe z nadzieniem nugatowym: dla wszystkich miłośników nugatu mamy tutaj ulepszoną wersję mieszanki migdałów i kakao
Nasza rada: dla równowagi smaku, polecamy podawać nasze ciasta z lodami, sorbetem owocowym lub owocami!
Szyld na tort
Uwieńcz Twój tort jednym z naszych tortowych szyldów! Możesz zamówić je w różnych kształtach, z napisem lub bez napisu, albo z Twoim spersonalizowanym zdjęciem. Te małe szyldy na tort są idealne do dekoracji tortu. Jest łatwy w użyciu: na przykład umieść szyld na tort z imieniem solenizanta bezpośrednio przed tortem lub na powierzchni samego tortu. Szczególne jest to, że zawieszkę na tort można nie tylko położyć, ale także wbić pionowo w tort. Napis na torcie możesz wybrać bezpośrednio przy zamówieniu tortu. W sekcji "Inne opcje" znajdziesz tortowy szyld dla każdego tortu i możesz dołączyć go bezpośrednio wybranego wypieku. Jeśli zdecydujesz się zamówić szyld na tort w późniejszym terminie, nie stanowi to problemu - szyld na tort znajdziesz również jako osobny produkt w dziale z dekoracjami do tortów, gdzie masz również możliwość, przesłania swojego indywidualnego zdjęcia, aby uczynić zawieszkę jeszcze bardziej osobistą.
Dowiedz się więcej o naszej masie pomadowej»
Babeczki
Babeczki czekoladowe
Babeczki cytrynowe
Babeczki z drobinkami czekolady
Babeczki marmurkowe
Babeczki jagodowe
Brownie z orzechami włoskimi
Torciki
Torciki marmurkowe
cukier, jajka, mąka pszenna, tłuszcz palmowy*, skrobia pszeniczna, środek utrzymujący wilgoć: sorbitol, gliceryna; olej rzepakowy, 1,5% niskotłuszczowe kakao w proszku, mąka ryżówa, syrop glukozowo-fruktozowy, aromaty naturalne, środek spulchniający: difosforan i węglan sodu; emulgator E471; sól, regulator kwasowości: octan sodu (*certyfikowany długotrwały tłuszcz palmowy).
Babeczki cytrynowe
olej roślinny, jajka, woda, skrobia pszeniczna, serwatka w proszku, sól jodowana, syrop glukozowy, niskotłuszczowe mleko w proszku, aromat cytrynowy, środek spulchniający E500&E450, emulgator E481, E472e, E472b, E475 & stabilisator E415.
Marcepan
Od naszego partnera - duńskiej firmy Odense z Danii, która już od 1961 roku zaopatruje duńską rodzinę królewską, otrzymujemy bazę do produkcji naszej masy marcepanowej. Producent zapewnia nam unikalną kompozycję różnych składników, w tym migdałów z Kalifornii, które odznaczają się szlachetnym smakiem z delikatną nutą migdałową. Nakładki na ciasto są drukowane za pomocą barwników spożywczych. W wyniku czego otrzymujemy ostre zdjęcia, wyraźne kontury i doskonałe kolory, a także niezwykły smak, który charakteryzuje nasze produkty, na co wszyscy czekają!
Składniki: cukier, migdały, syrop glukozowy, cukier inwertowany, barwnik E171, konserwator E211.
Lukier plastyczny
Nasz lukier plastyczny również pochodzi od naszego partnera Odense. Wyróżnia sią on wspaniałą jakością, która zapewnia perfekcyjny efekt wydruku. Materiał ten używany jest do druku na produktach takich jak makaroniki, brownies, torciki. W wypadku małej powierzchni druku nasz lukier plastyczny sprawdza się świetnie!
Składniki: cukier, syrop glukozowy, olej roślinny(palmowy), woda, stabilizatory (E422, E415, E466), emulgator (E472c), barwnik (E171), naturalne aromaty, środek konserwujący (E202). Może zawierać śladowe ilości migdałów
Barwniki spożywcze
Używane przez nas barwniki spożywcze są wyselekcjonowane z myślą o jak najlepszej jakości druku, jednak bez utraty jakości smaku otrzymanego produktu. Ponadto spełniają one wszelkie normy kontrolne i są certyfikowane przez UE, jak i również Agencję Żywności i Leków. Naturalnie mogą być one konsumowane bez obaw.
Więcej o barwnikach spożywczych »
Przechowywanie & przydatność do spożycia
Torty, wypieki oraz marcepanowe nakładki na torty należy przechowywać w temperaturze pokojowej.
Proszę nie wstawiaj ich do lodówki.
Nasze torty, małe wypieki i marcepanowe nakładki na tort są przygotowywane każdego dnia i tego samego dnia wysyłane na adres Twojego wyboru. W momencie otrzymania dostawy możesz spokojnie przechowywać tort przez kolejne 7 dni.
Informacje dla alergików
Każdy z produktów może zawierać śladowe ilości orzechów, sulfitów i produktów mlecznych.
Tutaj znajdziesz listę składnikow
Dla osób chorych na celiakię mamy torty bezglutenowe :)
Bitte warten...