Skip to Store Area:

Menu Badanie

Nasze torty



Nasze torty są inspirowane amerykańską i angielską tradycją, które to przykładają szczególną uwagę do długiej konserwacji wypieku, co umożliwia szczegółową, niemalże perfekcyjną dekorację tortu. Technika ta została przez nas wykorzystana dzięki użyciu specjalnie wyselekcjonowanych składników o długiej dacie przydatności do spożycia, przykładowo krem na bazie masła. Podstawą naszego tortu jest biszkopt lub jak kto woli „sponge cake“ - nazywany w ten sposób w Wielkiej Brytanii oraz krem na bazie masła. Ten tłuszcz w połączeniu z cukrem zawartym w cieście konserwuje się świetnie i co najważniejsze - w naturalny sposób, bez konieczności dodawania konserwantów. W ten oto sposób nasze torty posiadają o wiele dłuższy termin przydatności do spożycia w porównaniu z tradycjonalnymi tortami na bazie kremu ze śmietany. Dodatkowo nie wymagają przechowywania w lodówce!


W odróżnieniu od tradycyjnych tortów angielskich, nasze torty zaskoczą Cię nutą kontynentalnej europejskości. W istocie, typowa dla Anglików masa cukrowa została zastąpiona delikatnym marcepanem.
Nasi cukiernicy są ambasadorami i gwarantami najwyższej jakości każdego z naszych tortów. Mamy gorącą nadzieję, że radość z jaką przygotowujemy tort dla każdego z klientów, udzieli się również na Twojej uroczystości! :)

Do tortowej krainy! »


Formy i rozmiary

Formy i rozmiary TwojTort.pl

Kwadratowe

Fototort S (20x14 cm) dla 6 osób
Fototort M (25x17 cm) dla 10 osób
Fototort L (40x30 cm) dla 30 osób
Fototort XL (60x40 cm) dla 60 osób
Fototort XXL (75x55 cm) dla 110 osób
Fototort XXXL (110x75 cm) dla 220 osób

Wysokość tortu wynosi z reguły 5 cm.

Okrągłe

Tort tematyczny S (18 cm) dla 6 osób
Tort tematyczny M (26 cm) dla 12 osób
Tort tematyczny L (36 cm) dla 25 osób
Tort tematyczny dwupiętrowy (18+26 cm) dla 18 osób
Tort tematyczny trzypiętrowy (18+26+36 cm) dla 43 osób

Wysokość tortu/piętra wynosi z reguły 5 cm..

Wyjątkowe formy

Forma serce (25x24x5 cm) dla 10 osób
Herztorte L – (34x31x5cm) für 20 Portionen
Box-Cake Short (22x22x7,5 cm) dla 16 osób
Box-Cahe Tall (22x22x10 cm) dla 21 osób
Koszulka piłkarska M (25x17x5 cm +rękawy) dla 16 osób
Koszulka piłkarska L (40x30x7,5 cm +rękawy) dla 40 osób
Tenisówka (35x20x7,5 cm) dla 22 osób
Miś (40x40x5 cm) dla 30 osób


Torty piętrowe

Złożenie dwupiętrowego tortu

Każde piętro naszych piętrowych tortów jest pakowane oddzielnie, tak aby tort w całości bezpiecznie dotarł na dany adres. Z tej racji, tort należy samodzielnie „złożyć“! Najmniejsze i ostatnie piętro tortu trzeba po prostu nałożyć na szczyt i gotowe! Spójrz na poniższy schemat.

Smaki i składniki

Torty

Ciasto waniliowe z kremem malinowo-waniliowym

Vanille-Himbeertorte

Ciasto waniliowe z kremem malinowo-waniliowym: to jedyny dostępny wariant smakowy z dwoma różnymi kremami przełożonymi biszkoptem! Dominującym kremem jest krem waniliowy, delikatnie dopełniony wyśmienitą konfiturą malinową.

Składniki-tort-waniliowo-malinowy


Ciasto czekoladowe z kremem czekoladowym

Schoko-Fudge-Torte

Ciasto czekoladowe z kremem czekoladowym: miłośnicy czekolady będą wniebowzięci!

Składniki-tort-czekoladowy


Ciasto waniliowe z kremem cytrynowym

Zitronen-Torte

Ciasto waniliowe z kremem cytrynowym: te ciasto będzie idealne dla każdego, kto szuka nuty świeżości. Perfekcyjna alternatywa dla tradycjonalnego ciasta czekoladowego.

Składniki-Tort-Cytrynowy


Ciasto czekoladowe z kremem wiśniowym

Kirsch-Torte

Ciasto czekoladowe z kremem wiśniowym jest dla Ciebie jeśli masz ochotę ożywić smak czekoladowy owocową nutą, te ciasto będzie strzałem w dziesiątkę! Krem wiśniowy jest nieco bardziej słodki aniżeli krem czekoladowy.

Składniki-Tort-Wisniowy


nowość! ciasto waniliowe z nadzieniem nugatowym

alt=

ciasto waniliowe z nadzieniem nugatowym: dla wszystkich miłośników nugatu mamy tutaj ulepszoną wersję mieszanki migdałów i kakao

krem-nugatowy-torty


Torten-Empfehlungen Nasza rada: dla równowagi smaku, polecamy podawać nasze ciasta z lodami, sorbetem owocowym lub owocami!



Torty bezglutenowe

BEZGLUTENOWY – Biszkopt waniliowy z kremem waniliowo-malinowym

Glutenfreie Torte - Vanille-Himbeertorte

BISZKOPT BEZGLUTENOWY: całe jaja, cukier trzcinowy, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, olej słonecznikowy, mąka z łubinu słodkiego, stabilizator konsystencji: guma guar, regulator kwasowości: wodorowęglan sodu, sól morska.
KREM WANILIOWY: masło klarowane, cukier puder, woda, cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, niskotłuszczowe mleko w proszku, olej roślinny (częściowo uwodorniony), serwatka w proszku, substancja wiążąca: E401 & E516 & E450, aromat waniliowy, oleje i tłuszcze roślinne, barwnik: E160a.
KONFITURA MALINOWA: maliny, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

Proszę zwrócić uwagę, iż aktualnie torty bezglutenowe są dostępne TYLKO I WYŁĄCZNIE w rozmiarze S, a więc o średnicy 18 cm.
Powyżej przedstawiony tort z napisem „Keep Calm …“ oraz wiele innych tortów bezglutenowych znajdziesz tutaj ».



Babeczki

Babeczki czekoladowe

Babeczki-czekoladowe

Skladniki-babeczki-czekoladowe


Babeczki cytrynowe

Babeczki-cytrynowe

Składniki-babeczki-cytrynowe


Babeczki z drobinkami czekolady

Chocolate Chip-Cupcakes

Chocolate Chip-Cupcakes


Babeczki marmurkowe

Babeczki-marmurkowe

Składniki-babeczki-marmurkowe


Babeczki jagodowe

Babeczki-jagodowe

Składniki-babeczki-jagodowe



Brownie z orzechami włoskimi

Brownie z orzechami włoskimi

Składniki brownie z orzechami włoskimi


Torciki

Torciki marmurkowe

cukier, jajka, mąka pszenna, tłuszcz palmowy*, skrobia pszeniczna, środek utrzymujący wilgoć: sorbitol, gliceryna; olej rzepakowy, 1,5% niskotłuszczowe kakao w proszku, mąka ryżówa, syrop glukozowo-fruktozowy, aromaty naturalne, środek spulchniający: difosforan i węglan sodu; emulgator E471; sól, regulator kwasowości: octan sodu (*certyfikowany długotrwały tłuszcz palmowy).

Babeczki cytrynowe

olej roślinny, jajka, woda, skrobia pszeniczna, serwatka w proszku, sól jodowana, syrop glukozowy, niskotłuszczowe mleko w proszku, aromat cytrynowy, środek spulchniający E500&E450, emulgator E481, E472e, E472b, E475 & stabilisator E415.


Zamów przepyszne babeczki online

Marcepan

Bazą do wyprodukowania naszych marcepaowych nakładek na tort jest marcepan dostarczany od naszego partnera - duńskiej firmy Odense, która już od 1961 roku zaopatruje duńską rodzinę królewską. Ten wysokiej jakości producent oferuje wyjątkową kompozycję rozmaitych składników, między innymi kalifornijskich migdałów, tak aby otrzymany produkt posiadał ciekawą migdałową nutkę smakową.
Składniki: cukier, migdały, syrop glukozowy, cukier inwertowany, barwnik E171, konserwator E211.


Odense Marcepan

Lukier plastyczny

Nasz lukier plastyczny również pochodzi od naszego partnera Odense. Wyróżnia sią on wspaniałą jakością, która zapewnia wspaniały efekt wydruku. Materiał ten używany jest do druku na produktach takich jak makaroniki, brownies, torciki. W wypadku małej powierzchni druku cukrowy lukier plastyczny sprawdza się świetnie!

Składniki: cukier, syrop glukozowy, olej roślinny(palmowy), woda, stabilizatory (E422, E415, E466), emulgator (E472c), barwnik (E171), naturalne aromaty, środek konserwujący (E202). Może zawierać śladowe ilości migdałów

Lukier plastyczny Odense

Barwniki spożywcze

Używane przez nas barwniki spożywcze są wyselkcjonowane z myślą o jak najlepszej jakości druku, jednakże bezkompromisowo w stosunku do utraty jakości smaku otrzymanego produktu. Ponadto spełniają one wszelkie normy kontrolne i są certyfikowane prze UE, jak i również Agencję Żywności i Leków. Naturalnie mogą być one konsumowane.

Więcej o barwnikach spożywczych »



Przechowywanie & przydatność do spożycia

Torty, wypieki oraz marcepanowe nakładki na torta należy przechowywać w temperaturze pokojowej.

Proszę nie wstawiaj ich do lodówki.

Nasze torty, małe wypieki i marcepanowe nakładki na tort są przygotowywane każdego dnia i tego samego dnia wysyłane na adres Twojego wyboru. W momencie otrzymania dostawy możesz spokojnie przechowywać paczką przez kolejne 7 dni.

Otwarty karton z tortem

Informacje dla alergików

Każdy z produktów może zawierać śladowe ilości orzechów, sulfitów i produktów mlecznych.

Tutaj znajdziesz listę składnikow

Dla osób chorych na celiakię mamy torty bezglutenowe :)

Glutenfree-cake