Różyczka z masy cukrowej tutorial




Stwórz swoją własną różyczkę z masy cukrowej

Kreuj różyczki i inne kwiaty jak mistrz! Za pomocą naszych łatwych w użyciu przyrządów do modelowania możesz stworzyć swoje własne różyczki z masy. Jedyne, co do tego potrzebujesz to nasze przyrządy, filmik video oraz trochę kreatywności. Dzięki temu przewodnikowi video, w którym pokazujemy krok po kroku projektowanie kwiatka, osiągniesz dokładnie to, co chcesz.

Potrzebny będzie nasz lukier plastyczny odense lub inny lukier według Twojego uznania.
Trochę mąki do rozwałkowania oraz wałek.
Nasze przyrządy do modelowania.
Okrągła foremka.

1. Posyp stół cukrem pudrem, aby masa cukrowa przykleiła się do niego.

2. Wez kawałek masy cukrowej i stwórz z niej kulkę.

3. Rozwałkuj ją teraz na mące, tak aby powstała z niej cienka masa.

4. Wykrój za pomocą okrągłej foremki fragment z masy.

5. Użyj teraz zaprezentowanych w video narzędzi, aby spłaszczyć masę na zewnętrznej stronie i trochę ją zwinąć. Zrób to, jak w video.

6. Złóż gotową różyczkę na pół, a następnie w całość. Dolną część, przy której coś odstaje, możesz na końcu oderwać.

7. Aby stworzyć liście do róży, wez zielony lukier plastyczny i rozwałkuj go w ten sam sposób.

8. Wez nasz przyrząd do wycinania i wytnij listek z masy.

9. Następnie wyrysuj struktury na listku.

10. Umieść wszystko, co zrobiłeś samemu na Twoim torcie.

Powodzenia!